“Τέρψις” είναι η ευχαρίστηση και η ευφορία. Μια ελληνική λέξη που έρχεται από την Τερψιχόρη, τη Μούσα του χορού.
Σαν μια Μούσα, η μαγειρική, είναι κι αυτή ένας χορός πάθους ανάμεσα στο μάγειρα και τις συνταγές του, μια μελωδία των υλικών και της παράδοσης του τόπου δίπλα στις φωτιές με απώτερο σκοπό την κορύφωση των γεύσεων και την απογείωση των αισθήσεων.
Ο σεφ Κωνσταντίνος Πατιστής μεγάλωσε στην Αργαλαστή του Ν. Πηλίου.
Σπούδασε στην South African Chefs Academy στο Cape Town της Νότιας Αφρικής και στην συνέχεια εργάστηκε σε γνωστές κουζίνες τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού. Γυρίζοντας πίσω, το μικρόβιο της γνώσης και η αγάπη του για την φύση και την γη τον ώθησε να σπουδάσει Γεωπονία, αφιερώνοντας ταυτόχρονα μεγάλο μέρος του χρόνου του στην τροφοσυλλογή και την τοπική γαστρονομία.
Συνδυάζοντας τα βιώματα, την εμπειρία και τις γνώσεις του δεν σταμάτησε να πειραματίζεται με τις διάφορες γεύσεις. Έτσι, μέσα από τις γαστρονομικές του ανησυχίες, γεννήθηκε το “ΤΕΡΨΙΣ: γαστρονομικές εμπειρίες”.
Ο Κωνσταντίνος έρχεται στο χώρο σας να μαγειρέψει μόνο για εσάς, προσφέροντας σας ένα μενού 4 πιάτων εμπνευσμένο από την τοπική και ευρύτερη Ελληνική παράδοση με συνοδεία ιδιαίτερων τοπικών οίνων και αποσταγμάτων.
Στο μενού θα συναντήσετε εποχιακά υλικά και πρώτες ύλες κατευθείαν από την μαγική και πολυδιάστατη άγρια φύση του Πηλίου, το βουνού των Κενταύρων.
Τελικοί δέκτες και κριτές, οι καλεσμένοι μας, που θα γευτούν με όλες τις αισθήσεις τους το χορό της μαγειρικής μας και θα μυηθούν στο μυστήριο της Ελληνικής Γαστρονομίας.