Κεραμική με κλειστά μάτια

Πλάθοντας τον πηλό με την αίσθηση της αφής.

Μια πολυεπίπεδη βιωματική δράση με εργαλείο τα χέρια και μια άμορφη μάζα πηλού κάνει την αρχή της με εμπνευστή και δημιουργό τον Χρήστο Γιανακόπουλο, κεραμοποιό. Μια μοναδική εμπειρία, αφορμή όχι απλά να επισκεφθεί κανείς αλλά και να ζήσει στις κρυφές ομορφιές του Πήλιου όρους. Να ανακαλύψει καθάρια ξωκλήσια, ήσυχες ακτές, έχοντας τα μάτια κλειστά, με μοναδικό οδηγό την ψυχή, δίνοντας σχήμα στον πηλό με μοναδικό εργαλείο τα χέρια, να επανεκτιμήσει αυτό που κάποτε υπήρξε, ένα παιδί.

Σαν άλλη μορφή διαλογισμού, η κεραμική λειτουργεί ευεργετικά στους ταχείς ρυθμούς της σύγχρονης καθημερινότητας. Εδώ δε μπορεί κανείς να είναι βιαστικός, εδώ αφήνει στην άκρη το κινητό του και ζει τη λυτρωτική επαφή των χεριών με το πιο γήινο ίσως πανάρχαιο υλικό δημιουργίας.

Ο Χρήστος Γιαννακόπουλος, γεννημένος στο Βόλο το 1978, σπούδασε κεραμική στη σχολή εφαρμοσμένων τεχνών του Δήμου Βόλου.
Έχει λάβει μέρος σε συμπόσια κεραμικής και εικαστικές εκθέσεις. Από το 2012 διδάσκει κεραμική σε πολιτιστικά ιδρύματα, σε παιδιά, ενήλικες, άτομα με αναπηρία, καθώς και σε σχολεία, φυλακές, μουσεία, υπαίθριους χώρους και μοναστήρια.
Ξεκινώντας αυτή την πρωτότυπη βιωματική εμπειρία, αποσκοπεί στο να φέρει σε επαφή τον τόπο, τη γη με τον επισκέπτη και τον χαμένο του ψυχισμό, σε ένα ταξίδι μέσα στο χρόνο.

Η εμπειρία πραγματοποιείται τόσο σε υπαίθριους όσο και εσωτερικούς χώρους και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Gallery

Ζήσε και εσύ τη δική σου εμπειρία






    ΠΑΝΩ